Cum alegem rochia de mireasa

Cum alegem rochia de mireasa

Ce model de rochie de mireasă ţi se potriveşte?

Felicitări pentru logodnă! Unul dintre primele lucruri la care se gândesc fetele, imediat după cererea în căsătorie, este rochia de mireasă. Dar înainte de a merge în căutarea rochiei perfecte, ar fi bine să ştiţi ce căutaţi.

Documentaţi-vă! Înainte să mergeţi într-un magazin de specialitate, încercaţi să aflaţi cât mai multe lucruri despre stilurile de rochii care există şi puneţi-vă la curent cu jargonul specific. Ar trebui să ştiţi deja care sunt rochiile de bal, de prinţesă, stil sirenă, linie A, talie empire.

Rochia de mireasă de bal sau stil prinţesă este mulată pe bust şi talie şi are o fustă foarte amplă (gândeşte-te la Cenuşăreasa).

O rochie stil A vine perfect pe corp la nivelul bustului, marchează foarte bine talia şi apoi fusta pleacă în volum treptat, exact ca litera A.

Rochia stil empire – Strâmtă pe piept şi evazată de sub linia sânilor, cade lejer pentru a forma o coloană.  Are avantajul de a ascunde lipsa taliei şi de a camufla un posterior prea generos.

Silueta rochiei de mireasă sirenă conturează corpul din dreptul bustului până în regiunea genunchilor. Croiala ei este modelată special pentru a oferi corpului aspectul de clepsidră la care visează toate femeile. Gândeşte-te la silueta provocatoare a frumoasei Marilyn Monroe.

Află apoi care stil de rochie se potriveşte cel mai bine siluetei tale.

Silueta în formă de pară – Şolduri late şi posterior generos, talie subţire şi sâni mici. Dacă te regăseşti în descriere află că cel mai bine te avantajează rochia în formă de A.

Dacă eşti o norocoasă cu o siluetă clepsidră – şolduri şi bust proporţionate şi o talie bine definită, poţi opta aproape pentru orice model de rochie de mireasăVei arăta însă spectaculos într-o rochie stil sirenă. Optează pentru un decolteu în formă de V sau de inimă pentru a-ţi pune bustul în valoare.

Pentru silueta sub formă de măr (zona abdomenului pronunţată), vei dori cel mai probabil o rochie de mireasă care să mascheze burtica nu prea suplă. Alege un corset cu decolteu în formă de V. Va da imediat impresia de burtică tonifiată, iar centrul atenţiei va fi frumosul tău decolteu.

Dacă ai umeri proeminenţi, alege o rochie de mireasă cu linia umerilor tip “bărcuţă”.

Dacă vrei să reduci din impresia de înălţime, e bine să alegi o rochie mai voluminoasă.

Pentru o siluetă mignonă cea mai potrivită este rochia de mireasă mulată. O astfel de rochie va da impresia de alungire a siluetei.