Voalul miresei

Voalul miresei

Purtat la început ca un simbol al purităţii, o expresie a modestiei sau pentru a alunga spiritele rele, voalul s-a dovedit a avea un rol mai mult decât utilitar, devenind în timp o întruchipare a stilului propriu şi a eleganţei desăvârşite.

Simbolistica voalului de mireasă diferă în funcţie de societate. Astăzi însă, voalul are mai degrabă rolul de a completa ţinuta miresei. Astfel, există o varietate de tipuri de voaluri din care miresele pot alege, în funcţie de stilul propriu şi trend, potrivindu-le la rochia aleasă, ţinând cont în acelaşi timp şi de forma feţei.

Un element foarte popular în perioada anilor 30-40, voalul plasă – „birdcage veil” (voal-colivie) este o alternativă ce poate transforma orice femeie obişnuită într-una misterioasă şi foarte elegantă. Există trei tipuri de voal plasă – cel franţuzesc, cel rusesc şi cel englezesc. Diferenţa dintre aceste trei tipuri este făcută de mărimea ochiului de plasă. Astfel, cel franţuzesc are ochiurile cele mai mici, cel englezesc cele mai largi, iar cel rusesc este de mărime medie.

O altă opţiune populară printre miresele de astăzi este voalul mantilla.  Având origini spaniole, acesta este un tip de voal foarte lung care parcă ţine loc de trenă. Acest tip de voal încadrează perfect faţa şi-i poate da miresei o imagine idilică.

De asemenea, poţi alege un voal de  mireasă scurt. Acesta ajunge până la baza gâtului şi poate fi purtat într-un singur strat sau în două, urmând ca stratul de deasupra să fie folosit ca „blusher” (partea care acoperă faţa în timpul ceremoniei religioase). Un astfel de voal este ideal pentru nunţile moderne, completând foarte bine rochiile adânc decoltate, dar şi pe cele scurte sau până la jumătatea gambei.

Voalul de mireasă imperial este cel mai pretenţios. El complimentează foarte bine o trenă impresionantă a rochiei de mireasă şi este recomandat atunci când ceremonia religioasă se desfăşoară într-o biserică de mari proporţii sau într-o catedrală. Îţi va îngrădi libertatea de mişcare, dar apariţia ta va fi uimitoare.